Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházi. Segítsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
Gyakorlás 7. b 2020.04.30
1. Összevonás után számítsd ki az eredményt!
a, 1 – x + xy – 12 + 6x + y + 3y = x =3
y = -2

b, 7x 2 – xy – 3 xy – 3x 2 + x 2 =

c, 1,4 a - 4
1
b + a – 0,75 = a = 2
1
b = 0,4

2. Végezd el a műveleteket! Karikázd be az együtthatókat!
a, 4 • (-3,6x) = b, - 5x • (-1,5 x y) =
c, x
5
4
• xy
6
5
= d, 15
28x
: 20
7y
=

3. Végezd el a szorzásokat!
a, (2x + 3) • 7 =

b, 8a • (a – 2b + 3c) =

c, x • (x – 2) •3 =

Segítsen, aki tud! Köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, Matematika, segítség, fontos, lecke
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0