Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyetemi fizika háziban segítség? SOS

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
486
Péntekig kellene. Előre is köszönöm a válaszokat! Kérem a megoldás mentét is írjátok le.

1. Vízszintes hengerben lévő 15 g 38 °C-os, 99 kPa nyomású neongázt súrlódásmentesen mozgó dugattyúval zárjuk el a környezetétől. Hány °C fokra kell vinni a gáz hőmérsékletét, hogy a térfogata állandó nyomáson 15 literre változzon? ? R=8.31 J/K, MNe=20g

2. Egy 4 liter térfogatú gázpalackban, 103 kPa nyomású, 32 °C-os szén-dioxid van. Mennyit változik a gáz energiája, ha -8 °C-ra változtatjuk a hőmérsékletét?

3. Síkkondenzátor tökéletesen vezető elektródái közötti teret - az ábra szerint - homogén rétegekkel töltünk ki az , amelyek relatív permittivitása ε1 és ε2 (legyen ε1 > ε2). Számítsuk ki az U1 feszültséget, ha az elektródák közé U feszültséget kapcsolunk. (A rétegek vastagságai sokkal kisebbek, mint a fegyverzetek hosszméretei.) (ábrához link: https://imgur.com/a/AWSLFmk)

4. Kirchoff törvényeit alkalmazva határozza meg az R2 ellenálláson keresztülfolyó áram nagyságát! (Tekintsük a 2-es ágáramot pozitívnak akkor, ha fentről lefelé mutat.) Legyen R1=27Ω, R2=16Ω, R3=21Ω, U1=29V és U3=49V (ábra: https://imgur.com/a/v7kjv9O)

5. Határozza meg az ábrán látható kapcsolás eredő ellenállását, ha a telep(ek) belső ellenállásától eltekintünk és R1=4 Ω , R2=4 Ω , R3=1 Ω , R4=5 Ω , R5=7 Ω , R6=6 Ω , R7=7 Ω ! (ábra: https://imgur.com/a/XKCgOyt )

Tudom hogy elég sok de nagyon hálás lennék a segítségért, azért is ha valaki csak egy-egy feladatot tud. Még egyszer köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, térfogat, Gáz, Nyomás, energia, belső, elektromosság, kondenzátor, hőmérséklet, kirchoff
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0