Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számelméleti probléma

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Bizonyítsd be a következő állítást!

Legyen `7600 le a le 9900` és `a in N` és `100` osztója az `a`-nak.

Ekkor létezik olyan `n in N`, hogy `a^2=10^4*x+y` esetén `y=0` és `x+y=n^2`
továbbá létezik olyan `m in N`, hogy `m+n=200` és
`(a-2)^2=10^4z+t` és `z+t=m^2`, ahol `z, t in N`.


Példa: `7900^2=62410000 mapsto 6241+0000=79^2`
`7898^2=62378404 mapsto 6237+8404=(200-79)^2=121^2`.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számelmélet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0