Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rugalmassági feladatok

Főoldal » Középiskola » Fizika
618
1.Kelvin modellre pillanatszerű lépcsős terheléssel állandó feszültséget terhelünk. Mekkora a retardációs idő és az állandó feszültség, ha az egyensúlyi relatív deformáció 4*10^-3, a rugalmassági modulus 5 MPa és tudjuk, hogy az egyensúlyi relatív deformáció 50 %-t 7 másodperc alatt éri el. Készítse el a modell ábráját, ábrázolja a relatív deformációt és a feszültséget az idő függvényében!
2.Egy közeg folyásgörbéjét a tau=1/(C+A*tau^2) dγ/dt modell írja le. 30 Pa nyíró feszültségnél a látszólagos viszkozitás 200 mPas, 50 Pa nyíró feszültségnél a látszólagos viszkozitás 300 mPas. Mekkora a C és az A konstans értéke? Mekkorák a nyírási sebességek? Ábrázolja a látszólagos viszkozitást és a nyírási sebességet a nyíró feszültség függvényében!
3.Olyan háromelemű modell relaxációját vizsgáljuk, amely egy Maxwell elem (E2, ) és egy rugó elem (E1) párhuzamos kapcsolatából áll. Pillanatszerű lépcsős terheléssel 4*10^-3 állandó relatív deformációt hozunk létre. Hány százalékkal csökken a feszültség 2 másodperc alatt? Mekkora a kezdeti és az egyensúlyi feszültség? Mekkora a relaxációs idő? E1=5 MPa, E2=7 MPa és a viszkozitás 28 MPas.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0