Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Konvex, konkáv

Főoldal » Középiskola » Matematika
688
1. Mekkora a 96 oldalú konvex sokszög szögeinek összege?
2. Hány oldalú az a konvex sokszög, melyben a szögösszeg
18540° ?
3. Az ABCD trapéz alapjainak hossza AB=18cm, CD=12 cm.
A trapéz átlói az E pontban metszik egymást.
a) Számítsuk ki az ABE és a CDE
háromszögek területének arányát.
b) Számítsuk ki az ABE és a CDE
háromszögek területét, ha a trapéz
területe 150 cm?.
c) Mekkora a BCE, valamint a DAE háromszögek területe?
4. Számitsuk ki az a=17, b=10, c=D9 oldalhosszúságokkal
megadott háromszög területét!
5. Számítsuk ki az a=20, b=15, c=7 oldalhosszúságokkal
megadott háromszög beírt körének sugarát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0