Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatom. Kérlek segítsetek sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
Egy tükrös háromszög csúcsszöge 100°. Az alapon fekvő szögeket jelölje a. Egy hurtrapezé egyik szoge 120°. A vele szemközti szöget jelölje b. Melyik reláció igaz?
A: a=b B: a>b C: a<b
Egy n=60 oldalú szabályos sokszög belső szögeinek összege mennyi?
A: 3400° B: 340° C: 3480°
Melyik a nagyobb?
A 30 cm sugarú félkör kerülete, ezt jelölje a.
A 40 cm sugarú negyedkör kerülete, ezt jelölje b.
Válaszd ki a helyes relációt!

A: a=b B: a<b C: a>b


Számítsd ki a derékszögű háromszög területét, ha befogói 10 és 60 m hosszúak. Jelölje ezt a.
Határozd meg annak a négyzetnek a területét, melynek átlója 8 m hosszú. Jelölje ezt B.
Melyik állítás igaz?

A: a=b B: a>b C: a<b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerlek segitsetek 11re be kell adnom.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0