Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

S.O.S ma bekkelenne adnom segitsetek.!!!Pls

19
1. Rajzsszöget nyomunk a rajztáblába hasonlítsd össze a rajz táblára és az ujjunkra ható a.)nyomóerőt b.)nyomást
2. Tenyérnyi nagyságú alumínium fóliát teszünk a vízbe a fólia lemerül ezután kivesszük a vízből a fóliát és csónakot formálunk belőle ha vízre tesszük ezt a csónakot akkor az úszik a vízen pedig a fólia súlya nem változott Mi az eltérés magyarázata?
3. A gólya először két lábon majd egy lábon áll a fészkében hasonlítsd össze a két esetben a fészekre ható a.)nyomóerőt b.) nyomást!
4. Hasonlítsd össze a 20 Ft os ra ható hidrosztatikai nyomást ha a pénz darabot először az üveg kádba majd a Fertő tóban tartjuk tenyerünkben mindkét esetben 10 cm rel a vízfelszíne alatt!
5. A Budai hegyekben libegőn megyünk fel az alsó állomástól a felső állomásig kezünkben egy aneroid légnyomásmérőt tartunk miként változik a nyomás mérő által mutatott légnyomás miközben a libegő felső állomására érkezünk?
6. Hasonlítsd össze a tégla talajára ható nyomóerejét és nyomását abban az esetben ha a téglát először a legnagyobb majd a legkisebb lapjára fektetjük!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

0