Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1225
48. Mennyi a víz forráspontja 10000 m-es magasságban, ahol a légnyomás 26 000 Pa. Hforr=40 600 J/mol
49.5 g szénhidrogént (M = 117) kaloriméterben elégettünk. A rendszer hőmérséklete 25,015 oC-ról 27,513 oC-ra emelkedett. Mekkora a vegyület moláris égési entalpiája, ha a kaloriméter hőkapacitása 6313,69 J/oC és a kaloriméter tömege 15 kg?
63. Mekkora hő keletkezik, ha 1000 g glükózt, C6H12O6 , égetünk el az alábbi termokémiai reakció szerint?
C6H12O6(sz) + 6 O2(g) = 6 CO2(g) + 6 H2O(f) H= -2816 kJ
64. Hány milliliter vizet lehet 1000 kJ energiával elemeire bontani, ha a víz standard moláris képződéshője -286 kJ/mol?
65. CO(g) + 2 H2(g)  CH3OH(g)
A kiindulási arány 1:2 (sztöchiometriai) CO és H2 esetében. 300 oC-on a hidrogén 30%-a reagált. Az egyensúlyi nyomás 10,1 MPa.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0