Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,villamosság

Főoldal » Középiskola » Fizika
503
Sziasztok valaki tudna segíteni az alábbi kérdésben?
Az U feszültségű 50 Hz váltakozó feszültségű hálózatra méretezett villanymotor teljesítménytényezője cosφ=0,8. A motor t idő alatt W munkát végez.
Adatok:t=2,8 óra W=679,6 kJ
a, Mekkora a motor effektív áramfelvétele?
b, Mekkora a fáziseltolódás szöge?
c, Mekkora a hatásos teljesítménye?
Ha lehet készíts hozzá rajzot!
Előre is köszönöm aki tudna segíteni nekem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, villamosság, teljesítmény, áramfelvétel, fáziseltolódás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0