Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vegyes kémia feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
664
1.)Készítsen 200 cm³ 0,1 n HCl mérőoldatot. Ehhez rendelkezésére áll cc. sósav oldat (37 m/m%,
ρ= 1.1839 g/cm³ ). Mekkora térfogatot kell kimérjek a tömény oldatból, hogy azt 200 cm³ -re
hígítva az oldat koncentrációja 0,1 n legyen?
2.)Mennyi a kristályos szóda (Na 2 CO 3. 10H 2 O) tisztasága m/m%-ban kifejezve, ha 2,8514 g
mintából 250 cm³ mérőlombikban készítettünk oldatot, ebből 20,0-20,0 cm³ -es részletet titrálva
átlagosan 5,20 cm³ , 0,25 mol/dm³ koncentrációjú, f=0,980 sósavoldat fogyott.
3.)Hány g kristályos Fe(II)-szulfátot (7 mol vízzel kristályosodik) mértem be annak az oldatnak az
elkészítéséhez, amelynek titrálásához 45,0 cm³ 0,1 n, f=0,896 KMnO 4 oldat fogyott?
4.)Hidrogén-peroxid savas közegben KMnO 4 -tal a következő egyenlet szerint reagál :
KMnO4 + H2O2 + H2SO4 = K2SO4 + MnSO4 + H2O + O2 (rendezze az egyenletet)!
Hány mg H2O2 volt abban az oldatban, amelynek titrálására 12,24 cm 3 , 0,2 n, f=0,975 KMnO 4
mérőoldat fogyott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0