Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy számelméleti probléma

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
438
Ki tudja mi lehet a következő érdekes azonosságok hátterében?
A szakirodalom az un. Amstrong-féle számok-on tartja nyilván.

`3^3+7^3+1^3=371`

`33^3+67^3+01^3=336701`

`333^3+667^3+001^3=333667001` stb.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számelmélet, Amstrong-féle_számok
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0