Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeknek mi a megoldása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
455
Sziasztok,valaki tudna segíteni ebbe a két feladatba?
1. Határozza meg a Dorr ülepítőben az ülepítési sebességet, ha:
ρsz = 3500 kg/m3, ρf = 1200 kg/m3 , d = 120 μm , η = 10-3 Pas , g = 10 m/s2

2. Egy keverő hőcserélőben óránként 1500 kg 120 °C hőmérsékletű glicerint hűtünk vízzel. A glicerint legalább 50 °C-ra kell lehűteni. A hűtővíz átlagos belépő hőmérséklete 12 °C. Mennyi hűtővízre van szükségünk óránként, ha a művelet vesztesége 10 % ? (A glicerin fajhője 2,36 kJ/kg °C, a vízé 4,19 kJ/kg °C, a keveréké 3,55 kJ/kg °C)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0