Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrálás felszínre, paraméter, görbület, torzió,

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
628
A z=0 síkon fekszik egy tórusz, középpontja az x tengely fölött van, a z=0 síkot érintő alapkör átmegy az origón. A tórusz középvonalának sugara N, a kis kör sugara K. A tóruszra feltekeredik egy N menetű spirál, kezdőpontja az origón van.

a) Írd fel a görbe r(t) paraméteres előállítását!
b) Számítsd ki a görbe görbületét és torzióját t paraméter függvényében!
c) Mennyi a görbület aránya a görbe legbelső és legkülső pontjaiban?
d) Integráld a (teljes, zárt) görbére a v(r)=n x r vektormezőt, ahol n a z irányú egységvektor!
e) Integráld ugyanezt a vektormezőt a tórusz felszínének alsó felére!
f) Ellenőrizd a felületi integrálást a Gauss-tétel segítségével!

ZH-ra való készülés miatt szeretném, ha ezt valaki elmagyarázná, nem pedig csak le szeretnék másolni egy beadandót. Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
paraméter, görbe, sík, Görbület, gauss, vektormező, tórusz, torzió, felület, spirál
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0