Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Középiskola » Fizika
850
1.8. Egy test 1 m/s sebességgel egyenletesen mozog északkeleti irány- ban. Mennyi sebességének a) északi, b) keleti irányú komponense?
1.12. 20 m/ kezdősebességgel függőlegesen lefelé dobunk egy tárgyat. Milyen messze van az elhajítás helyétől, és mekkora a sebesség I másodperc, 2 másodperc, 3 másodperc múlva?
1.13. A talaj fölött 30 méter magasságból 20 m/s kezdősebességgel kavicsot dobunk függőlegesen fölfelé. Mekkora a kavics sebessége és az elhajítás helyétől mért távolsága t1=1s; t2=2s; t3 =3s; t4=4s; t5=5s múlva? Mekkora a kavics által megtett út ugyanezen időtartamok alatt?
1.14. 200 méter magasságban 360 km/h sebességgel haladó repülőgépről a cél előtt milyen távolságban kellene kioldani a segélycsomagot ahhoz, hogy a célba csapódjék, ha nem lenne légellenállás? Mekkora lenne a segélycsomag sebessége a becsapódás pillanatában?
1.15. Határozzuk meg a 120 m/s kezdősebességgel 300-os szögben elhajított test helyzetét az elhajítás után 3 másodperccel !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség nagyon köszi előre is
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0