Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Taylor polinom

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
616
Határozzuk meg `prod_{n=1}^{infty}(1-frac{x}{n!})` végtelen szorzat `x=0` körüli Taylor polinomjának első négy tagját.
Igaz-e, hogy az elsőfokú tag együtthatója `1-e`? Végezetül fejezzük ki egzakt formában a `prod_{n=1}^{infty}(1+frac{1}{n!})` végtelen szorzat értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Taylor_polinom
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0