Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek !!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
608
A mellékelt ábrán ABC egy háromszög és MN|| BC , ahol M∈(AB) és N∈(AC).
a) Egészitsd ki az ábrát az [MN] szakasszal.Ha AM= x+1cm, BM=5 cm, AN= 3x+1 cm és NC=14 cm, számitsd ki:
b)az [AM] szakasz hosszát
c)az [AC] szakasz hosszát
d)az AMN és ABC háromszögek területének arányát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0