Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
855
1. Egy egyenletesen 40cm vastagságú jégtábla milyen mélyen merül a vízbe?
Milyen mélyen merül a vízbe, ha egy 75 kg tömegű ember rálép?
A jég sűrűsége 930 kg/m³

2. Egy p1 sűrűségű golyót fonálra függesztve, p2 sűrűségű vízzel telt medencébe lógatunk úgy, hogy a golyót a víz teljesen ellepje, majd elvágjuk a fonalat.
a) Mekkora gyorsulással indul a golyó a fonal elszakadásának pillanatában?
Legyen p1=2700 kg/m³, p2=10³ kg/m³. A közegellenállást ne vegyük figyelembe!
b) Mi történik,ha p1=1000kg/m³?

A válaszokat köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0