Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pár feladat amire nagyon kéne megoldás! Kérlek válaszoljatok!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
470
1. Legyenek az a = (2√5 - 3√2)² - 6√5(3√5 - 2√2) és b = (2√5 + 3√2)(2√5 - 3√2) számok.
a) Mutasd ki, hogy az a, b ∈ Q !
b) Számítsd ki az a és b számok súlyozott számtani közepét, ha a súlyok rendre 3 és 5!
2. Határozd meg a (x - √2)² · (x - 1/2) · (x + 3) = 0 egyenlet racionális megoldáshalmazát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0