Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fűtési energia

Főoldal » Középiskola » Fizika
562
Egy belvárosi lakás fűtési energiaigénye 180 kWh/m^2 év. A lakás alapterülete 60 m^2.

a) Mennyi a szükséges hő naponta, ha az ,,éves hőenergia -szükségletet" 150 nap alatt kell biztosítani?
Ezt úgy számoltam ki, hogy:
60*180= 10800 kWh/év , mivel a lakás alapterülete 60 m^2.
10800:150nap= 72 kWh/nap
Ezután ellenőriztem, 72*150=10800 kWh
Tehát naponta 72 kWh-ot kell elfogyasztani, hogy 150 nap alatt biztosítani tudjuk az éves hőenergia szükségletet.
Ez így jó?

b) Milyen teljesítménnyel kell működtetni a gázkazánt, ha a napi hőigényt folyamatos (24 órán keresztül történő) fűtéssel akarjuk biztosítani?
Ezt sajnos nem tudtam már megoldani.
Tudna valaki nekem segíteni, illetve az a) számításomat ellenőrizni?
Valamilyen szinten logikus gondolkodásmóddal rendelkezem, ezért nem használtam semmiféle képletet az a) feladatban de lehet, hogy kellett volna, nem tudom sajnos.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, kWh, energiaigény, hőenergia
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0