Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok. Hőtan-Termodinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
621
1. Állandó tömegű ideális gázzal 200 J hőt közölnek, a gáz kitágul 500 J munkát végezve. Mi történik a hőmérséklettel?

A: Csökken B: Nem változik C: Növekszik

2. Melyik jelenségek irreverzibilisek?

A: Egy labda vákuumban tökéletesen pattog a talajon
B: Ideális inga egyet leng vákuumban
C: Jégkocka elolvad üdítőben
D: Cukor eloldódik a teában

3. 2 dkg tömegű 1000°C hőmérsékletű acél csigafúrót 3 dl 20°C hőmérsékletű vízbe helyezünk. Ha eleget várunk mekkora lesz a csigafúró hőmérséklete? (Cvas=450 J/kgK, Cvíz=4200 J/kgK)

4. Mennyi 100°C-os gőzt vezessünk 2 dl 20°C-os kávéba hogy 60°C-os kávét ihassunk? (a kávét tekintsük víznek. Cvíz=4200J/kgK. A víz forráshője 2260 kíj/kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, Nyomás, hőmérséklet
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0