Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kényszererők, erők

Főoldal » Középiskola » Fizika
614
Ez a 2 feladat, remélem, hogy az ábrák olvashatók, de azért a biztonság kedvéért:
Amikor 1 kiskocsi van: Tudjuk, hogy az Ft+K+Fg=0 és hogy az m=400g; a kiskocsi egy 45°-os lejtőn van; ezek alapján kell meghatározni a K-t, illetve az Ft-t.
https://drive.google.com/open?id=1BXesanQwN9Lqw_0qC0qnRsgC5UC6_fmJ

Amikor 2 kiskocsi van, akkor az m1=4kg; m2=7kg, a bal oldalon van az m1, jobbon az m2; a lejtő egy derékszögű háromszög alakú lejtő, melynekz alapon fekvő szögei 45°-osak. Ezek alapján kell meghatározni a többi rá ható erőt.
https://drive.google.com/open?id=1GwAzBCCQNT-mm79LwL3bUNNktUo1JeRO

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0