Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lebegőpontos számok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
377
Legyen adott a következő lebegőpontos számábrázolás paraméterei:

a = 2 (alap)
t = 4 (a mantissza bináris számjegyeinek száma)
k₋ = -3 (legkisebb kitevő)
k₊ = 3 (legnagyobb kitevő)
Mennyi a 1.375 számnak és a következő ábrázolható lebegőpontos számnak a távolsága? Az eredményt tizes számrendszerben, összes tizedesjeggyel adja meg!

A fenti paraméterek mellett hány darab 1-nél nem kisebb lebegőpontos szám ábrázolható?


Mi a legnagyobb ábrázolható szám?


Leginkább a levezetésre vagyok kíváncsi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0