Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ötösöm lesz kémiából 166/B

Főoldal » Középiskola » Kémia
324
166/B A metán hőbontásához:
2CH4(g)->C2H2(g)+3H2(g) Q=+376,7 kJ/mol
szükséges hőt a metán egy részének teljes elégetéséből fedezzük:
CH4(g)+2O2=CO2(g)+2H2O(g) Q=-803,1 kJ/mol
a.) Milyen térfogatarányban kell elégetni, illetve hőbontásnak alávetni a metánt, ha az égés során felszabaduló hőnek csak 40%-a fordítódik a metán acetilénné alakítására, és a hőbontás reakciójában a metánnak csupán a fele alakul acetilénné(a többi vagy nem alakul át vagy más termékké alakul)?
b.) 1,000 m^3 standartállapotú acetilén előállításához ezek szerint mekkora térfogatú standartállapotú metángázból kell kiindulnunk?

Bocsánat, de eskü nem tudom egyedül megoldani. Kérem szíves segítségeteket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0