Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Moór Ágnes példatár 958. feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
329
vki tudna segíteni?

Egy R=10 cm hosszú fonál végére m=1 g tömegű, Q töltésű kis golyót erősítünk. Az inga felfüggesztési pontjának magassá- gában, attól R-10 cm távolságban az ingáéval megegyező Q töltésű kis testet rögzítünk. Ha az ingát a vízszintestől lefelé alfa =60°-os helyzetben elengedjük, éppen félkör megtétele után lazul meg a fonál.
Határozzuk meg a Q töltés nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0