Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiában tud valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
700
1.) A glicerin vagy az oxálsav mutatja az ezüsttükörpróbát? Ha igen, akkor mi a széntartalmú termék neve?

2.) 1,0 dl 10 tömegszázalékos és 2,0 dl 20 tömegszázalékos háztartási ecetsavoldatot összekeverünk. Mekkora az így készített oldat pH-ja?
Az eredeti és az összeöntés kapott oldatoknak is 1,0 g/cm3 a sűrűsége. A térfogatokat pedig vegyük additívaknak.
Az ecetsav savi disszociációs állandója: 1,8 x 10^-5 mol/dm3.
(Moláris tömegek: M(H) = 1 g/mol; M(C) = 12 g/mol; M(O) = 16 g/mol)

3.) A vanilin egy fehér, vagy sárgás kristályos anyag, mely a vanília fő illatanyaga. Ennek a vegyületnek a tömegszázalékos összetétele: szén 63,2 %, oxigén 31,6 %, ezen kívül csak hidrogént tartalmaz.
A vegyület moláris tömege kisebb, mint 300 g/mol.
a) Számítással határozd meg a vanilin összegképletét!
b) 100 g vízben 1,0 g vanilin oldható fel. Határozd meg a telített vanilinoldat anyagmennyiségkoncentrációját, ha a sűrűsége 1,0 g/cm3!
(Moláris tömegek: M(H) = 1 g/mol; M(C) = 12 g/mol; M(O) = 16 g/mol)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, megoldás, számolás, oxigén, vanilin, zámítás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0