Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika érettségi felkészítő feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
Sziasztok! Problémám akadt az alul látható és csatolt problémával. A választ előre is köszönöm!

Adott az a = 2 cm, b = 4 cm oldalú téglalap. Az ABC háromszög B csúcsa a téglalap jobb alsó csúcsába esik, A csúcsa a bal oldalon lévő a oldalon mozog, A(0;x), C csúcsa a felső b oldalon mozog, C(2;2x) (0 ≤ x ≤2).
a) Bizonyítsa be, hogy az ABC háromszög területét a következő függvény írja le: t(x) = x² + 4!
b) Határozza meg, milyen egész x értékekre lesz a háromszög területe pozitív egész szám! (Ne használjon közelítő értéket!)
c) Határozza meg azt az x értéket, amelyre a háromszög A csúcsnál levő szöge 45°-os!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, érettségi, 12.osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0