Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körcikk kerülete

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Egy 5 cm sugarú körben egy körcikk kerülete a kör kerületének 45%-a. Számítsd ki a határoló iv hosszát és a körcikk területét?

Jól gondolom h a megoldás:
2*5*i = 0,45 (2*r*∏) tehat: i = 4,13 cm
Tkc = r*i/2 = 5*4,13/2 = 10,325 cm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0