Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középponti és kerületi szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Feladat: Egy körben az 5 cm hosszú ívhez tartozó középponti és kerületi szög összege 102°. Mekkora középponti szög tartozik ugyanebben a körben a 7,5 cm hosszú ivhez?

Jól gondolom, ha megoldás:102°, mert:
X + 2X = 102° -> X= 34°, a kp-i szög = 68°
Ha 5-> 7,5, azaz 150%kal nagyobb, akkor a kp-i szög is ennyivel nagyobb, tehát 68*150% = 102°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0