Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanika HF 7. (SOS)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
284
Vizsgálja meg az ábrán látható összetett rendszert, és adja meg a kérdezett mennyiségeket!
(Nincs minden erő jelölve.)
R=0.25 m
m=2.5 kg
F=20 N

1. A hasáb gyorsulása: (m/s^2)
2. Az abroncs (és a henger) TömegKözépPontjának gyorsulása: (m/s^2)
3. Az F1 erő nagysága: (N)
4. Az F4 erő nagysága: (N)

Ha lehetséges, részletes levezetéssel...
Köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, Pécs, MŰSZAKI, PTE, PTE-MIK, möbius, 2024, mérnökinfó, mérnök
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0