Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanika HF 6. (SOS)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
320
Egy m tömegű test v0 kezdősebességgel egy μ csúszási súrlódási együtthatóval jellemezhető M tömegű, szabad elmozdulásra képes hasáb felületén v0 sebességgel egy d távolságra lévő fal felé mozog. A hasáb a fallal tökéletesen rugalmasan ütközik. A hasáb a talajon súrlódásmentesen mozog. Mekkora távolságot tesz meg az m tömegű test a hasábon, ha feltételezzük, hogy nem esik le?
μ=0.39
m=0.32 kg
M=5.09 kg
v₀=1.67 m/s
d=1 m

1. Mekkora hasáb ütközés utáni sebességének nagysága? (m/s)
2. Mennyi idő múlva lesz az ütközés után, hogy a kis test a hasábhoz képest áll? (s)
3. Legalább milyen hosszú legyen a hasáb, hogy a kis test ne essen le róla? (m)

Ha lehetséges, részletes levezetéssel...
Köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, Pécs, MŰSZAKI, PTE, PTE-MIK, möbius, 2024, mérnökinfó, mérnök
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0