Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanika HF 5. (SOS)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
304
Az ábrán látható elrendezésben magára hagyjuk a rendszert.
α=34°
μ=0.1
m1=5.5 kg
m2=35.2 kg

1. Milyen irányba gyorsul a rendszer? (Jobbra/Balra/Ennyi adat alapján nem lehet eldönteni)
2. Mekkora a rendszer gyorsulása? (m/s^2)
3. Mekkora a kötélben ébredő erő? (N)
4. Mekkora legyen a lejtő és a rá helyezett test között a tapadási súrlódási együttható, hogy a rendszer nyugalomban maradjon?

Ha lehetséges, részletes levezetéssel...
Köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, Pécs, MŰSZAKI, PTE, PTE-MIK, möbius, 2024, mérnökinfó, mérnök
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0