Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanika HF 4. (SOS)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
296
Egy változtatható hajlásszögű lejtőre helyezzük testet. Kezdetben a lejtő vízszintes. A lejtő hajlásszögének lassú és óvatos növelése közben a test megcsúszik. Mekkora test és a lejtő között a tapadási súrlódási együttható értéke, ha a megcsúszás pillanatában a lejtő hajlásszöge 37.9°?

1. A súrlódási együttható értéke:
A ábrán látható elrendezésben határozza meg a rendszer gyorsulását és a jelölt kötélerőt! (A súrlódást nem kell figyelembe venni!)
m1=19.7 kg
m2=11.1 kg
m3=34.7 kg
2. A rendszer gyorsulása: (m/s^2)
3. A jelölt kötélerő nagysága: (N)

Ha lehetséges, részletes levezetéssel...
Köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, Pécs, MŰSZAKI, PTE, PTE-MIK, möbius, 2024, mérnökinfó, mérnök
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0