Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Közömbösítéses pH számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
316
Három (A, B, C) azonos koncentrációjú, 3,00-as pH-jú sósavba 100-100 cm³ 11,00-es pH-jú NaOH-oldatot öntünk.

A keletkező oldatok pH-ja: PHA = 4,00; рНв = 7,00; pHc = 9,00. Határozzuk meg a három minta térfogatát!
Megoldás: (A: 122 cm³, В: 100 cm³, С: 98,0 cm³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0