Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanika

Főoldal » Középiskola » Fizika
378
Az ágyúból v=250m/s sebességgel lép ki a lövedék.A célpont vízszintes irányban l=5000 m távolságban van, de az ágyú és a célpont között középen egy h=300 m magas, keskeny domb helyezkedik el.
A kérdések:
a- adott adatokkal megvalósítható-e a célpont eltalálása?
b- az ágyú csövét a vízszinteshez képest milyen alfa szögbe kell állítani a cél eltalálásához, ha a légellenállást nem vesszük figyelembe
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0