Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
353
Van a síkban egy egység oldalú ABCD négyzet. Négy sarkába rendre elhelyezzük Q1, Q2, Q3 és Q4 rögzített pozitív ponttöltéseket (A-ba Q1-et, B-be Q2-t, stb.)
A kérdés az lenne, hogy van-e olyan pont a négyzeten belül, ahol az eredő elektromos térerősségvektor nagysága 0, tehát az oda helyezett pozizív próbatöltés nem mozdulna el.
Ha van(nak) ilyen pont(ok) akkor hol van(nak), ha nincsenek miért nincsenek?
Q1=10^-6 C
Q2=2*10^-6 C
Q3=3*10^-6 C
Q4=4*10^-6 C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Elekrosztatika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0