Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halamzokkal végzett feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Sziasztok! Ezekben a feladatokban szeretnék segítséget kérni mert van amelyiket nem is értem! köszönöm
1, Az A és B halmazokról a következőket tudjuk: A ∪ B={1; 2; 3, 4; 5; 6; 7},
A\ B={5; 7} és A ∩ B={1; 2}. Add meg az A és B halmaz elemeit!

2, 

Legyen az univerzum U= {1; 2; ...; n}. Adjunk meg úgy n darab A1, A2, ..., An,, halmazt az alaphalmazból, hogy bármely (n-1) halmaznak pontosan egy közös eleme legyen, mégpedig mindig a hiányzó index. Pl.: A, A2... A-1 = {n}.

3, A 30 fős osztály röpdolgozatot írt matematikából. 15-en megoldották az első feladatot, öten mindkét feladatot, hét személy pedig csak a másodikat. A csoport létszámának hány százaléka nem tudott megbirkózni egyik kérdéssel sem?

4, A rock and roll klubban hat fő iszik bambit, nyolc pedig tvisztel. Hárman - ugyancsak elítélhető módon - bambival a kezükben tvisztelnek, tizenhárman pedig csak beszélgetnek. Hány vendég van éppen a rock and roll klubban? (A klubban csak bambi kapható.)

5, Egy osztályban 20 tanuló gyűjt a Forma-1 versenyzőitől dedikált emléket. Lewis Hamilton 12, Jenson Button 16, Fernando Alonso 15 főnek dedikált már. A 20 tanuló mindegyike szeretne mind- három pilótától autogramot, így természetesen akad 8 olyan is, akinek Hamiltontól és Buttontól, 12 akinek Buttontól és Alonsótól és 7 fő, akinek Hamiltontól és Alonsótól is van már emléke.
a) Hány tanuló szerzett mindhárom említett versenyzőtől emléket?
b) Hányan gyűjtöttek csak Jenson Buttontól emléket?

6, 

Az U= {1; 5; 6; 7; 8; 9; 10} halmaz A, B, C részhalmazairól tudjuk, hogy:
A\B= {7; 8; 9}, C\B= {5; 6; 7), A∩B= {10}, (A∪B)\C= {1; 8; 9; 10}. b) Ábrázoljuk Venn-diagrammal.
a) Határozzuk meg az A, B és C halmazokat.
b) Hány elemű az A∩B∩C halmaz?
c) Hány elemű (A∪B)∪C halmaz?

7, 

Adott az A halmaz. Tudjuk róla, hogy |A|= 10.
a) Hány darab nullaelemű részhalmaza van? Hány kilencelemű részhalmaza van?
b) Hány kettő-, négy-, öt-, nyolcelemű részhalmaza van?
c) Hány elemű az a részhalmaza, amelyből 120 darab különbözőt számolhatunk össze?


nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0