Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
627
Sziasztok! Ez a három feladat lenne és nem tudom hogy kezdjek neki! Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.

1. magyar szövegekben nagyjából minden tizedik betű ,,E" betű. Egy magyar író éppen most gépeli új regényének utolsó fejezetét. Minek nagyobb a valószínűsége, hogy A = (következő 20 karakterből háromszor nyomja le az ,,E" billentyűt), vagy B = (a következő 25 karakterből négyszer nyomja le az ,,E" billentyűt)?

2. Hagyományos dobókockával hétszer dobva minek nagyobb a valószínűsége: hogy A =(háromszor dobunk négynél kisebbet), vagy B= (négyszer dobunk háromnál nagyobbat)?

3. Egy szabálytalan érmével kétszer dobva annak a valószínűsége, hogy
a) mindkét dobás fej lesz, 0,49;
b) mindkét dobás írás lesz, 0,81.
Mennyi annak a valószínűsége, hogy az érmét feldobva fejet dobunk?


Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0