Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex egyensúlyok

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
324
Egy fehérje központi Fe2+ fémionjához hozzá tud kapcsolódni egy szubsztrát (Sub) molekula:
Fe2+ + Sub <=> [FeSub]2+
Egy oldatban a fehérje kiindulási koncentrációja [Fe2+]0= 0,00100 mM, melyhez szubsztrátot adunk [Sub]0=0,0200 mM koncentrációban, a térfogat nem változik. Ekkor az egyensúly beállása után a fehérjében lévő Fe2+ 90,0%-a tartalmaz szubsztrátot. mM = mmol/liter
Mekkora a fenti folyamat egyensúlyi állandója (ß1)?
Ha a kiindulási koncentrációk: [Fe2+]0= 0,0500 mM és [Sub]0= 0,0200 mM, akkor mekkora lesz egyensúlyban a keletkező komplex (FeSub) koncentrációja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, help, egyensúly, komplex
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

0