Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyetemi fizika segítség

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
315
Ellökünk egy m=2 kg tömegű (tömör) tekegolyót mu=0,1 csúszási súrlódási együtthatóval rendelkező vízszintes talajon. Tömegközéppontja kezdetben v0=10 m/s sebességgel mozog, azonban egyáltalán nem forog. Kezdetben csúszik, tömegközéppontjának sebessége csökken, forgásának szögsebessége nő.

a) Mekkora a tömegközéppont gyorsulása?

b) Mekkora a forgás szöggyorsulása?

c) Mennyi idő múlva fog a golyó tisztán gördülni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0