Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érdekes matematikai bizonyítások (6. rész)

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
542
Vizsgálva az `f(x)^2+g(x)^3=1` függvényegyenlet az `<f(0)=1, g(0)=0>` kezdeti értékkel a következő problémákba bukkantam.

Amit tudni lehet erről:

`f(x) approx 1- 4·x^3+ 4·x^6- 20·x^9/7+ 12·x^12/7 -592·x^15/637+ 300·x^18/637 - 19272·x^21/84721+8980·x^24/84721...`

`g(x) approx 2·x - 2·x^4 + 8·x^7/7 - 4·x^10/7+ 24·x^13/91-74·x^16/637+ 600·x^19/12103- 1752·x^22/84721+ 3592·x^25/423605...`,
ahol a konvergeciatartomány nagyon kicsi az origó közelében és a `]-1; 1[`
intervallumon belül helyezkedik el.

Bizonyíthatók-e a következő összefüggések?

`f(-x)=frac{3-f(x)}{1+f(x)}`
`g(-x)=frac{2(f(x)-1)}{g^2(x)}=frac{-2g(x)}{1+f(x)}`.
`g^2(-x)g^2(x)+4(g(x)+g(-x))=0`
`(g(x)+g(-x))^3*(1+f(x))^2+(1-f(x))^4=0`.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
analízis, függvényegyenlet
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0