Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Diszkrét matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
312
1. Feladat. Vizsgálja meg, hogy injektív-e, illetve szürjektív-e a következőφ leképezés, majd adja meg a (= φφ) leképezést:
(a)
φ: N → N, nφ =(6n + 1, ha n páros,
6n − 1, ha n páratlan.
(b)
φ: N → N, nφ =(n − 10, ha n > 10,
1, ha n ≤ 10.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0