Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia pufferoldatok

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
622
Valaki tudna segíteni ezekkel?
16. 100 ml 0,4 M-os cetsav / acetát (pKS = 4,7) pufferoldat pH-ja 4,5.Hozzáadunk ehhez a pufferhez 4,5 ml 1 M-os NaOH-ot. Mennyi a létrejövő oldat pH-ja? (pH = 4,68)
17. 500 ml 1 M-os, pH = 2,1 foszfát pufferoldathoz (pK1 = 2,1, pK2 = 7,2, pK3 = 12,3) 200 ml 2 M-os NaOH-ot adunk. Mennyi az új oldat pH-ja? (pH = 6,83)
18. 200 ml 0,25 M-os pH = 5 cetsav / acetát (pKS = 4,7) pufferoldathoz 10 ml 5 N HCl oldatot adunk. Mennyi a létrejövő oldat pH-ja? (pH = 1,1)
19. 200 mg NaOH-ot feloldunk 50 ml 0,4 mol/l NaH2PO4 oldatban. Mennyi a keletkező oldat pH-ja (pK1 = 2,1; pK2 = 7,2; pK3 = 12,3)? (pH = 6,72)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, házi, pufferoldatok
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

0