Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1251
1. Egy autó tankja 40 literes. Mennyivel nehezebb az autó, ha tele tankoljuk?
2. Írd be a hiányzó relációs jeleket! Az oszlopok 3. sora a kérdés.
m₁ = m₂ V₁ = V₂ m₁ > m₂
p₁ < p₂ p₁ > p₂ p₁ = p₂
V₁ ? V₂ m₁ ? m₂ V₁ ? V₂

3. Összekeverünk V₁ =2 liter vizet és V₂=1,5 liter alkoholt. Számítsd ki a keverék:
a, térfogatát
b, tömegét
c, sűrűségét

4. Pankáék nyaralni mennek. Repülőgépük délelőtt 10 órakor indul Budapestről, és a repülési idő 7 óra. Hány órakor érkeznek meg Delhibe?Az időzónákról ne feledkezz meg.
5.
Vízbe 1 kg vasat, majd ezt kivéve 1 kg alumíniumot helyezünk. Melyik esetben emelkedik ugyanazon edényben magasabbra a víz szintje? (Avas sűrűsége: 7,8g/cm3, az alumínium sűrűsége: 2,7g/cm3.)

köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

0