Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
312
Sziasztok! A kijelölt kérdésre nem értem milyen módon jött ki az ott leírt válasz. Én így oldottam meg, de nem tudom mi lehet a hiba benne (az általam elkészített rajzot is mellékelem):

Q1= 2×10^-9 C
r1= 0,1 m
Q2= 10^-9 C
r2= 0,2 m
Q3= 3×10^-9 C
F=?

F1,2= k× (Q1×Q2)/r1^2 = 1,8×10^-6 N
F1,3= k× (Q1×Q2)/r2^2 = 1,35×10^-6 N
Fe = F1,2 + F1,3 = 3,15×10^-6 C

Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy mi lehet a hiba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika #Coulomb #házi feladat #elektrosztatika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0