Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hazi

Főoldal » Középiskola » Fizika
334
Az ábrán látható állapotváltozás során az állandó mennyiségű, kétatomos molekulákból gáz nyomása nem állandó, de egyenletesen változik a térfogat függvényében.

Adatok: p{1} = 2 * 10 ^ 5 Pa, V{1} = 1.5d * m ^ 3, T{t} = 300K, p{2} = 3, 5 * 10 ^ 5 * Pa, V{2} = 4 * d * m ^ 3

a) Mekkora a térfogati munkavégzés?

b) Mekkora a hőmérséklet a 2-es állapotban?

c) Mekkora a gáz által felvett hőmennyiség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0