Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Egy, a 2017-es budapesti vizes világbajnokságra érkezett 28 fős angol turistacsoport tagjai 3 sportág: vízilabda, szinkronúszás és toronyugrás iránt érdeklődtek.
A csoport minden tagja ezek közül legalább egy sportág versenyeire elment.
14-en láttak vízilabda meccset.
Azok, akik csak vízilabdát, csak szinkronúszást, illetve toronyugrást láttak, rendre 6-n, 4-en és 7-en voltak.
Érdekes módon a három sportágból bármelyik kettőre pontosan ugyanannyian voltak kíváncsiak.
Hány olyan tagja volt a turistacsoportnak, aki mindhárom sportág versenyeire elment?
Ha x = kettő, y = mindhárom mérkőzést láttak, akkor
1. *x + *y + = 14
2. *x + *y + = 28
x =
y =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0