Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek házi!!!!!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
1. A rombusz oldala 9, átlóinak különbsége 2. Mekkora a területe?
2. A derékszögű háromszög befogóihoz tartozó súlyvonalai: t(a)= 6√2 és t(b) = 6√3 Számítsuk ki a háromszög területét!
3. Az ABCD trapéz (AB II CD) beírható köre az AB oldalt az E pontban érinti. Ha AE = 15 BE = 10 és CD = 8 számítsuk ki a trapéz területét!
4. A trapéz szárainak a hosszúsága 5 és 3. A trapézba kör írható. A trapézt középvonala olyan trapézokra bontja, amelyek területének az aránya 5: 11. Számítsuk ki a trapéz alapjainak a hosszúságát!
5. Az egyenlő szárú trapéz alapjai 26 cm és 10 cm, átlója pedig merőleges a szárára. Számítsuk ki a területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trapéz, sürgős, sos, háromszög, nagyon sürgős, rombusz, Sos!!!!, Derékszögű háromszög, matematika, geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0