Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
442
Ami a zárójelben van az a megoldás, de nem tudom hogy jön ki és a számítás menete is kellene.
1.)Sav-bázis titrálás során 200 mL 0,2 mol/L vizes ecetsav oldathoz először 80 mL, majd még 15mL
0,5 mol/L NaOH oldatot adunk. Számítsa ki az így keletkezett oldatok pH-ját. A térfogatok összeadódnak. Ks= 1,75.10-5.(pH1= 8,96; pH2=12,4)
2.)Tiszta vízben 9,375.10-3 mól tejsavat oldunk fel, a kész oldat 150 ml. Ezt 0,25 mol/L névleges koncentrációjú, f=1,122 faktorú nátrium-hidroxid mérőoldattal titráljuk. Számítsa ki, hogy 7,0 ml mérőoldat hozzáadása után mekkora lesz a titráltság foka és a pH? A térfogatot tekintse állandónak! A tejsav disszociációs állandója Ks = 1,380.10-4 (pH=3,28; titráltság foka: 20,9%)
3.) 250 mL 0,2 mol/L hangyasav oldathoz 50 mL 0,5 mol/L kálium-hidroxid oldatot adunk, a térfogatok összeadódnak. A kapott elegy pH-ja 3,75. Számítsa ki a hangyasav disszociációs állandóját, valamint az eredeti hangyasav oldat pH-ját! (1.78.10-4 mol/L, 2.22)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0