Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Venturi-cső- fizika házi :)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
368
d1=25cm és d2=5cm belsõ átmérõjû Venturi-csõben áramló levegõ sûrûségét állandónak tekintjük: ρf=1.29 kg/m3. A nyomáskülönbséget U-csöves manométerrel mérjük. A víz mért szintkülönbsége 320mm (ρvíz=1000 kg/m3). Az áramlást stacionáriusnak és veszteségmentesnek, a levegõ belsõ energiáját állandónak, az áramcsövet szigeteltnek tekintjük.

· Ábrázolja a feladatot! Melyik pontban lesz nagyobb a nyomás és mennyivel?

· Számítsa ki mindkét pontra a keresztmetszetet, sebességet, térfogatáramot és tömegáramot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0