Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamika házifeladat sos ma estig kéne!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
407
1.Könnyen mozgó dugattyúval elzárt hengerben 56 g tömegű, 20 °C hőmérsékletű nitrogén van. A nitrogén hőmérsékletét 200 °C-ra emeljük. Az nitrogén fajhője állandó nyomáson 1040 J/(kg*K). A nitrogén kétatomos gáz. (M = 28 g / mol, R = 8,314 J/(mol*K).
a) Mennyi hőt közöltünk a nitrogénnel?
b) Mennyivel változott meg a belső energia?
c) Határozza meg a végzett munkát!


2.A 3,5 mol mennyiségű, kétatomos ideális gáz zárt palackban van. A gáz kezdeti hőmérséklete 27 ℃, nyomása 1,5*10^5 Pa. A gáz nyomása állandó térfogaton 3*10^5 Pa-ra nő. (R=8,314 J/(mol*K))
a) Mennyivel változik a gáz belső energiája?
b) Mekkora hőmennyiséget vesz fel a gáz a környezetétől?



3.Egy termodinamikai rendszer mechanikai és termikus kölcsönhatásban a környezetével. A lejátszódó folyamat során a rendszeren 880 J munkát végez a környezet, miközben 1400 J hőt ad le a környezetének. Határozzuk meg a belső energia megváltozását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0